Jahodovo tvarohová torta

jahoda_tvaroh_torta

TORTA Z JAHODOVÉHO

Ingrediencie na základ:

  • 1 č
  • 74 g Erythrit
  • 90 g múky
  • 1 TL Backpulver
  • 40 g margarínu, svetlý
  • 2 TL koláč na pečenie
  • 100 ml mlieka

Ingrediencie na krém:

  • 300 g tvarohu (chudá hladina)
  • 100 g Erythrit
  • 100 g Sahne, svetlé
  • 1 balíček želatínového fixu
  • 250 g jahôd
  • 2 tyčinky  INSTICK jahoda (veľkosť S) 

Príprava:

Vajcia, erytritol a margarín dáme do misky a šľaháme mixérom na vysokej úrovni asi 5 minút. Medzitým si v miske zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva. Postupne pridávajte múčnu zmes k vaječnej zmesi a opatrne ju vmiešajte.
Spodok formy na jar vymastíme a zľahka pomúčime múkou. Cesto nalejte do formy a uhlaďte. Pečieme pri teplote 180° asi 20 minút. Nechajte úplne vychladnúť. Jahody očistíme a roztlačíme. Odložte si trochu jahôd na ozdobu. Tvaroh zmiešame s erytritolom do peny. Jahodovú zmes vmiešame do tvarohu. Smotanu vyšľaháme dotuha a do tvarohovo-jahodovej zmesi vmiešame želatínu. Teraz vmiešame krém. Na tortový základ rozotrieme tvarohovú zmes. Celé to chladíme aspoň 2 hodiny.