Jahodovo tvarohová torta
TORTA Z JAHODOVÉHO
Ingrediencie na základ:
- 1 č
- 74 g Erythrit
- 90 g múky
- 1 TL Backpulver
- 40 g margarínu, svetlý
- 2 TL koláč na pečenie
- 100 ml mlieka
Ingrediencie na krém:
- 300 g tvarohu (chudá hladina)
- 100 g Erythrit
- 100 g Sahne, svetlé
- 1 balíček želatínového fixu
- 250 g jahôd
- 2 tyčinky INSTICK jahoda (veľkosť S)
Príprava:
Vajcia, erytritol a margarín dáme do misky a šľaháme mixérom na vysokej úrovni asi 5 minút. Medzitým si v miske zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva. Postupne pridávajte múčnu zmes k vaječnej zmesi a opatrne ju vmiešajte.
Spodok formy na jar vymastíme a zľahka pomúčime múkou. Cesto nalejte do formy a uhlaďte. Pečieme pri teplote 180° asi 20 minút. Nechajte úplne vychladnúť. Jahody očistíme a roztlačíme. Odložte si trochu jahôd na ozdobu. Tvaroh zmiešame s erytritolom do peny. Jahodovú zmes vmiešame do tvarohu. Smotanu vyšľaháme dotuha a do tvarohovo-jahodovej zmesi vmiešame želatínu. Teraz vmiešame krém. Na tortový základ rozotrieme tvarohovú zmes. Celé to chladíme aspoň 2 hodiny.