Citrónová torta
CITRÓNOVÁ KRÉMOVÁ TORTA
Ingrediencie:
- 3 vajcia
- 150 g cukru
- 75 ml minerálnej vody
- 1 citrón
- 75 g múky
- 75 g kukuričného škrobu
- 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
- 60 g rozpusteného masla
- 500 g mascarpone
- 200 g smotany
- 1 balíček krémového stužovača
- 1 tyčinka INSTICK citrón (veľkosť L)
- niekoľko plátkov citróna a mäty na ozdobu
Príprava:
Vajcia
a cukor vymiešame ručným mixérom do krémova. Pridajte minerálnu vodu a šťavu z polovice citróna. Múku, kukuričný škrob a prášok do pečiva preosejeme a striedavo s maslom vmiešame do vaječnej zmesi. Hotové cesto rozdelíme na polovice a jednu po druhej pečieme v pekáči pri 180°C 7 - 10 minút dozlatista. Nechajte základy úplne vychladnúť.
Smotanu a smotanu vyšľaháme dotuha. Mascarpone zmiešame s INSTICK citrónom a opatrne vmiešame dotuha vyšľahanú šľahačku. Vytlačíme druhú polovicu citróna a do krému z mascarpone podľa chuti pridáme trochu citrónovej šťavy.
Trochu mascarpone krému odložíme a zvyšok natrieme na piškótový základ. Dajte na druhé poschodie. Zvyšný krém natrieme na vrchnák a hotovú tortu ozdobíme plátkami citróna a mätou.