Citrónová torta

citron_krem_torta

CITRÓNOVÁ KRÉMOVÁ TORTA

Ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 150 g cukru
  • 75 ml minerálnej vody
  • 1 citrón
  • 75 g múky
  • 75 g kukuričného škrobu
  • 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
  • 60 g rozpusteného masla
  • 500 g mascarpone
  • 200 g smotany
  • 1 balíček krémového stužovača
  • 1 tyčinka INSTICK citrón  (veľkosť L)
  • niekoľko plátkov citróna a mäty na ozdobu

Príprava:
Vajcia
a cukor vymiešame ručným mixérom do krémova. Pridajte minerálnu vodu a šťavu z polovice citróna. Múku, kukuričný škrob a prášok do pečiva preosejeme a striedavo s maslom vmiešame do vaječnej zmesi. Hotové cesto rozdelíme na polovice a jednu po druhej pečieme v pekáči pri 180°C 7 - 10 minút dozlatista. Nechajte základy úplne vychladnúť.
Smotanu a smotanu vyšľaháme dotuha. Mascarpone zmiešame s INSTICK citrónom a opatrne vmiešame dotuha vyšľahanú šľahačku. Vytlačíme druhú polovicu citróna a do krému z mascarpone podľa chuti pridáme trochu citrónovej šťavy.
Trochu mascarpone krému odložíme a zvyšok natrieme na piškótový základ. Dajte na druhé poschodie. Zvyšný krém natrieme na vrchnák a hotovú tortu ozdobíme plátkami citróna a mätou.